HISTÒRIA

A l’any 1949, amb un partit entre solters i casats!!! Sí, d’aquesta manera tan inusual va començar a rodar la pilota al barri de Pardinyes. I no va ser en un marc contextual qualsevol, va ser dins de la primera festa major del barri, tot i que oficialment el primer partit de l’equip va tindre lloc al 1952. Déu ni do, mirem endarrere i ja són 65 anys d’història.

Una història que ens conta moltes anècdotes, potser desconegudes pel gran públic… Sabíeu que el primer camp de Pardinyes era a la Carretera de Corbins als anys 40? I que en aquest mateix camp també hi jugava el Lérida Balonpié? Us havien explicat mai que un jove nascut al nostre barri l’any 1936, Enric Gensana i Meroles, va jugar 8 temporades al FC Barcelona? I que aquest noi va marcar amb el Barça 27 gols guanyant lligues i copes? I que va jugar amb la selecció espanyola 29 partits marcant 2 gols? Coneixeu la història de les primeres porteries del CF Pardinyes? Van ser unes porteries artesanes amb pals trets dels xops de la Mitjana, i que un jugador de l’època va polir a consciència. I la història de la samarreta, no us l’han explicada mai? Doncs llegiu amb atenció: la mancança econòmica dels inicis va fer que el club escrivís a diversos clubs de futbol demanant ajuda en forma de material esportiu. Només en va respondre un, el Barakaldo, que va enviar un grapat de samarretes i pantalons, aquesta és la raó dels colors groc i negre.

CF Pardinyes Amateur a la temporada 1980-81
 
I si seguim caminant per la història trobem altres fets rellevants: a la dècada dels 60 es construeix un nou camp que estava ubicat a l’actual Rambla, que s’anomenà Camp del Roca; abans de començar la temporada 62-63, el club s’inscriu a la Federació Catalana de Futbol; a més de l’amateur, apareixen els primers equips de base: un infantil i un juvenil; a la dècada dels 70, Alimentos Porta es converteix en el primer sponsor que llueix a les samarretes; a les temporades 73-74 i 74-75 el club es queda sense equips inscrits a la federació a causa de les dificultats econòmiques; el 3 d’agost del 1975 s’inaugurà El Camp de les Comportes, ubicat on és l’actual camp; a final dels 70 es creen l’aleví i el cadet; a la temporada 80-81 treu el cap per primera vegada l’equip veterà; el primer ascens i títol de lliga de l’amateur a la 86-87; al llarg dels 90 s‘inicien els benjamins i els prebenjamins; l’any 1992 s’inscriu a la lliga de la Federació Catalana l’equip femení, sent el primer de la província, i arribant amb els seus ascensos fins a la lliga nacional; la tràgica mort del president Paco Mateos l’any 1996 només vuit dies després de l’històric ascens de l’amateur a Primera Regional…

I després d’aquesta passejada per la nostra història, cal destacar també els fets més recents: la remodelació del Municipal de Pardinyes l’any 2006, que passa a ser de gespa artificial; el naixement d’un projecte únic a les terres de Lleida a la temporada 2012-2013, la formació d’un equip Inclusiu; les dues temporades que l’equip amateur ha estat a segona catalana, la 12-13 i la 13-14; i la inauguració dels nous vestidors el 24 de febrer del 2013 per part de l’alcalde Àngel Ros.

Déu ni do, i per aquesta temporada, què? Doncs per a la 16-17, el club compta amb 23 equips, formats per més de 300 jugadors i jugadores, que tindran el suport dels 600 socis i sòcies.

Però tota aquesta història, aquests fets que us hem explicat, no tindrien sentit sense l’esperit del CF Pardinyes. Aquell esperit que sempre ens ha marcat, aquell esperit que ja tenien el primer president, els primers entrenadors i els primers jugadors. Som diferents, som una família, un club de barri, per al barri i al servei del barri. Aquí no lluitem per guanyar-ho tot, no volem humiliar als rivals, no volem títols i ascensos a qualsevol preu… aquí formem jugadors i, el més important, formem persones, amb uns valors que es transmeten ja des de babies fins a amateur. Sempre hem tingut adversitats econòmiques, i sempre ens n’hem sortit, amb dedicació i esforços per part de tothom: directives, entrenadors, jugadors, pares i mares… Lluitant i competint contra altres entitats de futbol lleidatanes amb més recursos que nosaltres, ja siguin a nivell econòmic, d’instal•lacions, de massa o de suport institucional. El CF Pardinyes sempre hi ha estat, sempre ha resistit, i ho continuarà fent, perquè és l’orgull del nostre barri, on cada dia un grapat de nois i noies venen al Municipal a entrenar, simplement, perquè s’hi troben a gust, com a casa, practicant l’esport que més els agrada.

VISCA PARDINYES!!!

Info de contacte

Club de Futbol Pardinyes
Av. Pearson, 2, 25005 Lleida
973 23 91 78
info@cfpardinyes.com

Xarxes socials

Pròxims partits

No hi ha pròxims partits publicats

Amb la col·laboració de
| |

© 2023 C.F.Pardinyes | Disseny Piqture